February 23, 2019

Noticias del pueblo, para el pueblo

Ca Bassot: un poble unit, alegre i combatiu

Cabassot

L’amor d’una associació per la cultura, la llengua i el poble de Burjassot

Com cada 11 d’abril des de fa 20 anys, Burjassot va recordar el cruel assassinat per part d’un grup de neonazis del nostre veí Guillem Agulló (pel simple fet de ser antifeixista, independentista i d’esquerres). Al capdavant, com sempre, va estar l’associació Ca Bassot, que no deixa d’estar d’actualitat.

I és que, a més de celebrar la setmana antifeixista amb diferents xerrades sobre la situació a València, Palestina i altres territoris àrabs o les actuacions d’Obrint Pas, Feliu Ventura i Atzembla, ha rebut diversos reconeixements pel seu treball en defensa del valencià.

Però, què és exactament Ca Bassot? Santi Gassó, un dels seus membres més actius, ens va obrir les portes del local.

Ca Bassot va nàixer fa 20 anys quan, arran del desgraciat assassinat de Guillem Agulló, es van reunir joves antifeixistes, independentistes i ecologistes. Començà com una organització de caràcter polític, però amb el temps es va centrar mes a la defensa de la llengua, la cultura i a la lluita contra el feixisme. Una de les batalles amb mes repercussió va ser la oposició a la tala d’arbres de l’Eixereta per a construir uns adossats, que demostrà la seua lluita per la defensa del territori des d’uns principis ecològics.

A més a més, són els encarregats d’organitzar anualment el correllengua, la festa d’Estellés i la concentració en record de Guillem Agulló. Igualment, tots els dijous fan classes de ball valencià al local del carrer Pablo Iglesias.

“Molts pensen que el ball és només per a persones majors. Però s’equivoquen. Ve gent de totes les edats. La cultura no té edat”,va assenyalar Santi.

Per descomptat, Ca Bassot no és una societat tancada. Qualsevol persona està convidada a entrar al local i participar en les moltes activitats que ofereixen.

Altra de les seues funcions és la de donar veu a diferents associacions com Salvem el Cabanyal, el Col·lectiu per l’habitatge digne, la PAH de Burjassot o els col·lectius en suport del poble sahrauí.

No obstant això, el més destacable és l’exemple de democràcia que donen a la seua organització. Una vegada al mes, celebren una assemblea on tots els militants tenen el mateix pes i poden aportar les seues idees per a treballar pel poble. Perquè, com va dir el Vicent Andrés Estellés :“No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.

  
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.