February 23, 2019

Noticias del pueblo, para el pueblo

José Camarillas: “Un Burjassot escrit en lletres de foc”

Discurs de José Camarillas (EU Burjassot) a la sessió d’investidura

“Burjassot, un nom de pólvora, escrit en lletres de foc. Vull donar les gràcies a totes les veïnes i veïns que han confiat en el projecte d’Esquerra Unida per a que la meua companya Alicia i jo pugam portar ací la seua veu.

És un honor i una gran responsabilitat representar a este poble. Bressol d’artistes. Artistes de la música i les lletres. Però també del treball. Artistes que s’alcen tots els dies per a lluitar per les seues famílies, per a dignificar a la seua classe, al seu poble.

És un honor i una responsabilitat representar al poble que tan bé em va acollir. I a més a més, fer-ho en la legislatura a la que, si atenem als programes de tots els partits, es va a fer justícia. Per fi, després d’anys de lluita, soterrarem les vies, construirem el nou col·legi de Sant Joan de Ribera i crearem un parc públic de cases en lloguer social.

Però hem aprés a colps a confiar només en fets. La paraula, per desgràcia, s’ha devaluat. Ni tan sols els papers signats són ja garantia de res. Malgrat això, nosaltres volem recuperar esta ferramenta per a que la gent torne a confiar en la política i participe per a que la política no es faça contra ells.

Deien els majors del Partit Comunista que les nostres mans són el nostre capital. I jo, humilment, m’atrevisc a afegir la paraula. Donàrem la nostra paraula de que no anàvem a entrar en intercanvis de cadires. Que no pactaríem amb el règim que volem superar. I així ho farem. No oblidem per a què i representant a quines persones estem ací. Durant els pròxims quatre anys, dia a dia, treballarem al carrer i a l’ajuntament per a que el govern tampoc s’oblide.

Desitgem a l’equip que entra a governar tota la sort, força i honradesa del món. I li demanem un gest. Que cumplisca l’acord que Esquerra Unida va ficar com a condició per a aprovar els pressupostos: eliminar les subvencions als partits polítics i crear un parc de pisos socials, ajudes d’alimentació, un pla de treball i ajudes contra la pobresa energètica.

Perquè sense pa, casa i treball no hi ha llibertat. No hi ha democràcia. Nosaltres volem construir un Burjassot escrit en lletres de foc. Un Burjassot roig. Un Burjassot de i per als treballadors i treballadores. Ja no ens alimenten molles. El poble vol el pa sencer.”

IMG_3888

  
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.